Chiagrød med gulerod

Chiagrød med gulerod

Min favorit som første måltid for tiden.

Smager godt, ligger godt i maven og sikrer mig både protein og grønt som første måltid.

Og så er den virkelig god som supplement til buffeten på arbejdet, så jeg kan deltage sammen med de andre og alligevel få den næring, jeg har brug for, hvis ikke udvalget er så prangende. Vores frokostbuffet er lækker, men ofte mangler jeg nok protein til at sikre, at jeg er mæt i lang tid.

Jeg laver derfor altid til 2-3 dage, når jeg alligevel er i gang.

Du skal bruge

  • 1 scoop kvalitets collagenpulver
  • 2-3 spsk kvalitets proteinpulver – hvis den har smag – og det har min, så vælg en, der er sødet med stevia
  • 1 spsk chiafrø
  • Lidt Kakaonibs
  • 5-6 søde mandler
  • 3 spsk revet gulerod
  • 1-2 spsk hørfrøolie
  • Mandeldrik – hjemmelavet eller uden tilsat sukker

Sådan gør du

  • Kom det hele i en skål og rør rundt – jeg bruger en kagegaffel
  • Lad det stå 10-15 minutter, så chiafrøene optager væsken
  • Skal du have det med på farten, så kom det i en boks, du er sikker på, slutter tæt

Collagen

Er et protein, der findes flere steder i vores krop. Det sørger blandt andet for at holde huden fast og elastisk og styrke knogler og bevægelighed i led.

Proteinpulver

Sørg for en god kvalitet, som er sødet med Stevia, hvis den har smag.
Min favorit for tiden, er vanilje, men på indkøbslisten står en bær-proteinpulver, som jeg forestiller mig vil være god til blåbærrene.

1 scoop (måleske) giver 10 g protein!

Chiafrø

Indeholder kostfibre, protein, vitamin A og B og mineraler som magnesium, kalcium, jern og zink. 1 spsk chiafrø giver ca. 1,7 g protein.

Kakaonibs

Giver dig smagen af kakao uden sukker. Og indeholder udover fibre, bl.a. antioxidanter, C vitamin, jern og zink. Og så mætter de faktisk ret godt, på trods af deres lille størrelse.

Mandeldrik

Baseret på mandler og uden tilsat sukker – lav den selv eller læs lige deklarationen, hvis du køber den. Så sikrer du dig, at der ikke er tilsat sukker.

Mandler

Mandler er rige på protein, så hvis du vil have mere protein, så smid et par stykker i undervejs. Det kan fx være søde mandler.

De har også rigtig godt af at stå lidt i blød i grøden natten over, hvis du gør den klar til morgenmad eller madpakke næste dag.
Så aktiveres enzymerne og mandlerne fordøjes bedre og næringen optages bedre.

Gulerod

Er rige på kostfibre, C-vitamin og magnesium og giver et godt bid og lidt knas til grøden.

Velbekomme!

BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
Mmarie@bedrelivskvalitet.dk