Chiagrød som proteinboost

Chiagrød som proteinboost

Min absolutte favoritdessert eller mellemmåltid!

Smager af slik, ligger godt i maven og hjælper til at øge proteinindtaget i forbindelse med måltider, hvor det kan knibe.

Og så er den suveræn at have med på farten!

Chiagrød som proteinboost

Du skal bruge

  • 1 scoop kvalitets collagenpulver
  • 1 scoop kvalitets proteinpulver – hvis den har smag – og det har min, så vælg en, der er sødet med stevia
  • 1 spsk chiafrø
  • Kakaonibs
  • Mandeldrik – hjemmelavet eller uden tilsat sukker
  • 5-8 blåbær

Sådan gør du

  • Kom det hele i en skål og rør rundt – jeg bruger en kagegaffel
  • Tilsæt halvdelen af blåbærrene
  • Lad det stå 10-15 minutter, så chiafrøene optager væsken
  • Pynt med resten af blåbærrene
  • Skal du have det med på farten, så kom det i en boks, du er sikker på, slutter tæt og ryst det sammen inden, du tilsætter blåbær

Collagen

Er et protein, der findes flere steder i vores krop. Det sørger blandt andet for at holde huden fast og elastisk og styrke knogler og bevægelighed i led.

Proteinpulver

Sørg for en god kvalitet, som er sødet med Stevia, hvis den har smag.
Min favorit for tiden, er vanilje, men på indkøbslisten står en bær-proteinpulver, som jeg forestiller mig vil være god til blåbærrene.

1 scoop (måleske) giver 10 g protein!

Chiafrø

Indeholder kostfibre, protein, vitamin A og B og mineraler som magnesium, kalcium, jern og zink. 1 spsk chiafrø giver ca. 1,7 g protein.

Kakaonibs

Giver dig smagen af kakao uden sukker. Og indeholder udover fibre, bl.a. antioxidanter, C vitamin, jern og zink. Og så mætter de faktisk ret godt, på trods af deres lille størrelse.

Mandeldrik

Baseret på mandler og uden tilsat sukker – lav den selv eller læs lige deklarationen, hvis du køber den. Så sikrer du dig, at der ikke er tilsat sukker.

Mandler

Mandler er rige på protein, så hvis du vil have mere protein, så smid et par stykker i undervejs. Det kan fx være søde mandler.

De har også rigtig godt af at stå lidt i blød i grøden natten over, hvis du gør den klar til morgenmad eller madpakke næste dag.
Så aktiveres enzymerne og mandlerne fordøjes bedre og næringen optages bedre.

Blåbær

Som prikken over i’et kommer blåbærrene og giver lidt naturlig sødme og syrlighed. De er rige på C vitamin og zink og mangan.

Prøv også Chiagrød med gulerod

BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
Mmarie@bedrelivskvalitet.dk