Fiberrige proteinboller og -brød

Fiberrige proteinboller og -brød

Har du brug for at skrue lidt ned for kulhydraterne, men stadig lyst til at spise brød, så kan du bage en omgang af de her Fiberrige proteinboller – enten som boller eller brød.

De består stort set kun af proteiner og fibre og lidt gode fedtsyrer og så er de gode til madpakken, hvis du skal på tur – både fordi de ikke fylder så meget, og fordi de mætter rigtig godt.

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 130 g hytteost
  • 30 g smeltet smør
  • 2 tsk Himalaya salt
  • 60 g mandelmel
  • 30 g Pofiber
  • 2 spsk FiberHUSK
  • 1 tsk bagepulver

Frø efter ønske, det kan være sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner el. lign.

Jeg har puttet lidt sesamfrø i dejen og drysset lidt på toppen sammen med Himalayasalt.

Sådan gør du:

  • Blend æg, hytteost, smør og salt, så du fjerner klumperne fra osten.
  • Tilsætter resten af ingredienserne og lad det trække 5-10 minutter.
  • Vær opmærksom på, at dejen er meget anderledes end en almindelig bolledej, men når du lader den trække, kan du nemt forme dejen til boller eller brød.

Som boller i ovn:

  • Form 4-6 boller og bag dem ved 190 grader i 25-30 min. alt efter størrelse.
  • Lad dem køle af på en rist, inden du spiser dem.

Som brød i airfryer:

  • Form brødet i en springform beklædt med bagepapir og smurt med kokosolie
  • Jeg har brugt en springform til airfryer med en diameter på 15-16 cm.
  • Smør brødet med lidt olie og krydr med fx. salt, peber og hvidløg
  • Bag 17 min. ved 170 grader
  • Vend brødet og bag det videre 10 min. ved 170 grader
  • Skær i tynde skiver

Du kan efterfølgende vende skiverne i olie, salte dem og og give 5 min. i airfryeren sammen med en Hel kylling i airfryer eller Fennikelsalat med lakridsæblebåde.

Velbekomme!

BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
Mmarie@bedrelivskvalitet.dk