Fiberrige proteinboller og -brød
Har du brug for at skrue lidt ned for kulhydraterne, men stadig lyst til at spise brød, så kan du bage en omgang af de her Fiberrige proteinboller – enten som boller eller brød.
De består stort set kun af proteiner og fibre og lidt gode fedtsyrer og så er de gode til madpakken, hvis du skal på tur – både fordi de ikke fylder så meget, og fordi de mætter rigtig godt.

Du skal bruge:
- 4 æg
- 130 g hytteost
- 30 g smeltet smør
- 2 tsk Himalaya salt
- 60 g mandelmel
- 30 g Pofiber
- 2 spsk FiberHUSK
- 1 tsk bagepulver
Frø efter ønske, det kan være sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner el. lign.
Jeg har puttet lidt sesamfrø i dejen og drysset lidt på toppen sammen med Himalayasalt.
Sådan gør du:
- Blend æg, hytteost, smør og salt, så du fjerner klumperne fra osten.
- Tilsætter resten af ingredienserne og lad det trække 5-10 minutter.
- Vær opmærksom på, at dejen er meget anderledes end en almindelig bolledej, men når du lader den trække, kan du nemt forme dejen til boller eller brød.
Som boller i ovn:
- Form 4-6 boller og bag dem ved 190 grader i 25-30 min. alt efter størrelse.
- Lad dem køle af på en rist, inden du spiser dem.
Som brød i airfryer:
- Form brødet i en springform beklædt med bagepapir og smurt med kokosolie
- Jeg har brugt en springform til airfryer med en diameter på 15-16 cm.
- Smør brødet med lidt olie og krydr med fx. salt, peber og hvidløg
- Bag 17 min. ved 170 grader
- Vend brødet og bag det videre 10 min. ved 170 grader
- Skær i tynde skiver

Du kan efterfølgende vende skiverne i olie, salte dem og og give 5 min. i airfryeren sammen med en Hel kylling i airfryer eller Fennikelsalat med lakridsæblebåde.
Velbekomme!
BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
M: marie@bedrelivskvalitet.dk