Fiberrige proteinboller

Ud med kulhydraterne!

Har du brug for at skrue lidt ned for kulhydraterne, men stadig lyst til at spise brød, så kan du bage en omgang af de her Fiberrige proteinboller – enten som boller eller brød.

De består stort set kun af proteiner og fibre og lidt gode fedtsyrer og så er de gode til madpakken, hvis du skal på tur – både fordi de ikke fylder så meget, og fordi de mætter rigtig godt.

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 130 g hytteost
  • 30 g smeltet smør
  • 2 tsk Himalaya salt
  • 60 g mandelmel
  • 30 g Pofiber
  • 2 spsk FiberHUSK
  • 1 tsk bagepulver

Frø efter ønske, det kan være sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner el. lign.

Jeg har puttet lidt sesamfrø i dejen og drysset lidt på toppen sammen med Himalayasalt.

Fiberrige proteinboller

Sådan!

  • Blend æg, hytteost, smør og salt, så du fjerner klumperne fra osten.
  • Tilsætter resten af ingredienserne og lad det trække 5-10 minutter.
  • Vær opmærksom på, at dejen er meget anderledes end en almindelig bolledej, men når du lader den trække, kan du nemt forme dejen til boller eller brød.

Som boller i ovn:

  • Form 4-6 boller og bag dem ved 190 grader i 25-30 min. alt efter størrelse.
  • Lad dem køle af på en rist, inden du spiser dem.

Som brød i airfryer:

  • Form brødet i en springform beklædt med bagepapir og smurt med kokosolie
  • Jeg har brugt en springform til airfryer med en diameter på 15-16 cm.
  • Smør brødet med lidt olie og krydr med fx. salt, peber og hvidløg
  • Bag 17 min. ved 170 grader
  • Vend brødet og bag det videre 10 min. ved 170 grader
  • Skær i tynde skiver

Du kan efterfølgende vende skiverne i olie, salte dem salte dem og give 5 min. i airfryeren sammen med en Hel kylling i airfryer eller Fennikelsalat med lakridsæblebåde.