GODT NYTÅR, JUBILÆUM og STATUS

Vi nærmer os 1. januar og det betyder, at Bedre Livskvalitet fejrer sit første år som virksomhed.

Det giver selvfølgelig anledning til en status, en refleksion, et kig på året, der gik og tanker om året, der kommer. Ganske som de fleste af os gør, når vi nærmer os nytåret og tager afsked med det forgangne år for at byde det nye velkommen.

Når jeg skal gøre status i dette regi, giver det god mening for mig at stille følgende spørgsmål:

  • Hvilken forskel har jeg gjort?
  • Hvad vil jeg gøre mere af?
  • Hvad vil jeg gøre mindre af?
  • Skal der tilføjes nyt? og
  • Er der noget, der skal skæres fra?

Spørgsmålene skærper min opmærksomhed på de samtaler, jeg har haft i løbet af året, deres indhold og kundens udbytte. Og de sætter fokus på indhold og mål.

Når jeg har arbejdet med spørgsmålene, giver det mig mulighed for at lægge en plan og arbejde bevidst med de ændringer, jeg ønsker for virksomheden.

De samme spørgsmål kan du stille dig selv, hvis du har behov for inspiration til at arbejde med din status på året der gik, og dine ønsker for året, der kommer.

De hjælper os til at skabe bevidshed, og det giver os handlekraft, så vi kan træffe vores valg med vilje og skabe det liv vi ønsker udfra de vilkår, vi har. Eller skabe en plan for at ændre vores vilkår, hvis vi ønsker det.

Det vigtigste for mig i min virksomhed er at gøre en positiv forskel og derfor er det mit første spørgsmål. Det kan sagtens erstattes, så spørgerækken istedet bliver følgende:

  • Hvad har været godt? (og hvorfor?)
  • Hvad vil jeg gøre mere af?
  • Hvad vil jeg gøre mindre af?
  • Skal der tilføjes nyt? og
  • Er der noget, der skal skæres fra?

Har du brug for hjælp til at arbejde med spørgsmålene for at nå i dybden, eller til at arbejde videre med en realistisk motiveret handlingsplan efter, du har arbejdet med spørgsmålene, så kontakt mig endelig.

Under alle omstændigheder vil jeg ønske dig og dine et rigtig GODT NYTÅR med GLADE DAGE, ØGET BEVIDSTHED og MOD TIL AT GÅ DEN RETNING, DU ØNSKER.