Gulerodsboller

Gulerodsboller

En rigtig god hverdagsbolle, der er hurtig og nem at lave.

Vil du gerne undgå gulerødder eller variere den, så brug squash i stedet.

Du skal bruge

  • 300 gram revet eller hakket gulerod – (jeg kører dem en tur i Vitamix’en, nemt og hurtigt)
  • 100 gram glutenfri havregryn
  • 50 gram kokosfibermel
  • 50 gram quinoamel
  • ½ dl god olivenolie
  • 2,5 dl vand
  • 1 spsk FiberHUSK
  • 1 æg
  • 2 tsk himalayasalt
  • 50 gram chiafrø
  • 1 håndfuld kerner, fx. solsikke eller græsker
  • 1 tsk glutenfri bagepulver
  • 1 tsk natron

Bland det hele sammen i en skål. Jeg bruger en dejskraber – dejlig nemt!

Sæt bollerne i en opvarmet ovn på 180 grader varmluft og bag i ca. 40 minutter.

Gulerødder

Er rige på kostfibre, som fodrer vores mikrobiota i tarmene. De er derfor gode for fordøjelsen. Og så er de en god kilde til A-vitamin som er godt for vores slimhinder, øjne og immunforsvar og hjælper til at beskytte mod infektioner. Derudover en kilde til B vitamin som gavner vores energi-niveau, hud, hår, negle og nervesystem. Og de er tilmed rige på magnesium.

Chiafrø

Indeholder omega 3 fedtsyrer, kostfibre, protein, kalk og antioxidanter

Havregryn

Indeholder også kostfibre til fordøjelsen og protein som er godt for vores mæthedsfølelse og en byggesten til vores muskler. Så er de bla. rige på magnesium, som er godt for stofskiftet, muskler og koncentration – og zink, som har en antiinflammatorisk effekt og er god til sårheling.

Solsikkekerner

Indeholder gode fedtstoffer og en god mængde protein og er en kilde til magnesium og jern.

Squashboller

Prøv dem også med squash.

BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
Mmarie@bedrelivskvalitet.dk