Gulerodsboller
En rigtig god hverdagsbolle, der er hurtig og nem at lave.
Vil du gerne undgå gulerødder eller variere den, så brug squash i stedet.

Du skal bruge
- 300 gram revet eller hakket gulerod – (jeg kører dem en tur i Vitamix’en, nemt og hurtigt)
- 100 gram glutenfri havregryn
- 50 gram kokosfibermel
- 50 gram quinoamel
- ½ dl god olivenolie
- 2,5 dl vand
- 1 spsk FiberHUSK
- 1 æg
- 2 tsk himalayasalt
- 50 gram chiafrø
- 1 håndfuld kerner, fx. solsikke eller græsker
- 1 tsk glutenfri bagepulver
- 1 tsk natron
Bland det hele sammen i en skål. Jeg bruger en dejskraber – dejlig nemt!
Sæt bollerne i en opvarmet ovn på 180 grader varmluft og bag i ca. 40 minutter.
Gulerødder
Er rige på kostfibre, som fodrer vores mikrobiota i tarmene. De er derfor gode for fordøjelsen. Og så er de en god kilde til A-vitamin som er godt for vores slimhinder, øjne og immunforsvar og hjælper til at beskytte mod infektioner. Derudover en kilde til B vitamin som gavner vores energi-niveau, hud, hår, negle og nervesystem. Og de er tilmed rige på magnesium.
Chiafrø
Indeholder omega 3 fedtsyrer, kostfibre, protein, kalk og antioxidanter
Havregryn
Indeholder også kostfibre til fordøjelsen og protein som er godt for vores mæthedsfølelse og en byggesten til vores muskler. Så er de bla. rige på magnesium, som er godt for stofskiftet, muskler og koncentration – og zink, som har en antiinflammatorisk effekt og er god til sårheling.
Solsikkekerner
Indeholder gode fedtstoffer og en god mængde protein og er en kilde til magnesium og jern.

Prøv dem også med squash.
BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
M: marie@bedrelivskvalitet.dk