Rabarbertrifli uden tilsat sukker

Rabarbertrifli uden tilsat sukker

Første hold rabarber er høstet!

Og så skulle der naturligvis laves lækker rabarberdessert. Og selvfølgelig uden tilsat sukker, fordi vi ved, at vi alle har godt af et stabilt blodsukker. Også selvom vi hverken har insulinresistens eller type 2 diabetes.

Jeg valgte en rabarbertrifli, hvor bunden er baseret på Verdens bedste mandeldaddelappelsinkage. Denne gang havde jeg puttet citronskal og -saft i, i stedet for appelsin. Det var en god smagskombination med rabarber og citron.
Jeg havde et par stykker kage i køleskabet, tog et enkelt, smuldrede det og gav det 10 min. i airfryeren, så det blev lidt mere sprødt.

Alternativt kan du bruge søde mandler, som du hakker fint og fordeler i lagene.

Derudover består triflien også af et rabarberlag og et lag af piskede æggehvider.

Rabarbergrød

Jeg brugte 1 kg rabarber til rabarbergrød. For at gøre det lækkert og sødt, tilsatte jeg 6 spsk Sukringold og 25 gram Fibersirup og 1 tsk. vaniljepulver.

Alt sammen blev kogt sammen i en gryde og blendet efterfølgende.

Rabarbergrøden bruger jeg til min chiagrød; ovenpå græsk yoghurt eller som en dessert umiddelbart efter aftensmaden.

Æggelag

Til 4 personer skal du piske 2 æggehvider stive og tilsætte 2 spsk sukrinmelis.
Efterfølgende vender du 1 spsk flødeost natural i blandingen.

Triflien

Lægger du i lag. Jeg startede med kagebunden, som også kan være hakkede mandler eller dine favoritnødder, så rabarbergrød, så æggehvider og så det hele en omgang mere.

Til sidst pyntede jeg med en geranium fra haven, som også kan spises.

Velbekomme!

BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
Mmarie@bedrelivskvalitet.dk