Verdens bedste mandeldadelappelsinkage

Verdens bedste mandeldadelappelsinkage

I fredags havde jeg fødselsdag og jeg tænkte, at jeg hellere i år måtte tage mig sammen og medbringe lidt kage til kollegerne mandag.

Jeg har kigget og tænkt og vender selvfølgelig tilbage til Verdens bedste kage! Den har fulgt mig fra starten af min egen livsstilsændring, da jeg fik konstateret hvedeallergi for efterhånden rigtig mange år siden og den kan også bruges, når vi har gæster, der ikke tåler mælk, kasein og selvfølgelig gluten.

 • Den er nem – det elsker jeg!
 • Den er uden raffineret sukker – check!
 • Den er hurtig – super!
 • Og så smager den godt – hver gang!

Ja, der er dadler i, som har et højt naturligt indhold af sukker. Men der er også mandler og kokosolie i, som hjælper til, at blodsukkerstigningen ikke bliver ligeså slem. Og så er der til mange stykker, 20 små bidder, eller færre og større stykker. Den kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet – og det bliver den ikke dårligere af. Så du kan tage et lille stykke til dessert, hvis du har brug for lidt forkælelse i hverdagen.

Du skal bruge

 • 200 g mandler (eller dine favoritnødder)
 • 400 g dadler – uden sten naturligvis
 • 4 spsk kokosolie
 • Skal og saft af en appelsin
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk kardemomme (du kan også brug kanel – eller både kanel og kardemomme)
 • Lidt salt
 • Lidt peber
 • 6 æg

Sådan gør du

 • Blend det hele, så der er med bid i, eller så det er supersmooth – du bestemmer. Jeg kan godt lide, at der er lidt at tygge i.
 • Smør en form med lidt kokosolie og kom dejen i
 • Bag ved 160 grader i 40-45 min.
 • Vend kagen rundt og ud af formen og lad den køle af, inden du skærer den ud

Velbekomme!

BEDRE LIVSKVALITET
T: 61260439
Mmarie@bedrelivskvalitet.dk